БЛАГОДАТЬ СВЯТОГО МУЧЕНИКА УАРА

ПОТРЕБНИК

СВЯТОМУ МУЧЕНИКУ УАРУ МОЛЯТЬСЯ О УСОПШИХ В НЕ ПРАВОВЕРИЯ

У многих христиан есть умершие родные и близкие люди, которые при жизни не принадлежали к Церкви Христовой. Не редко задаётся вопрос можно ли оказать хотя бы какую-нибудь духовную помощь душам этих людей?

По верованию нашей Святой Церкви, святому мученику Уару дана благодать испрашивать у Бога облегчения страданий усопших вне Правоверия. Поэтому, если мы имеем любовь и сострадание к душам умерших людей, не принадлежавших к Церкви Христовой, можно молиться канон святому мученику Уару.

Уар был императорским воином. Тайно исповедовал Христа. Во времена гонений на христиан посещал их в тюрьмах, приносил пищу, лечил раны, облегчал их участь. (Благодать Уара)

Однажды утром стражи застали Уара в темнице рядом с христианами-мучениками. Не испугавшись князя и мучений Уар исповедовал веру Христову и принял мученическую смерть. И тело мученика Уара сохранила благочестивая Клеопатра, которая много лет совершала ему моления и тайно почитала его. В последствии Клеопатра вывезла мощи мученика Уара из Египта в Палестину. Там совершалось много чудес и исцелений у гроба святого мученика. Клеопатра с единственным сыном своим выстроила в  честь Уара церковь.

В день освящения церкви сын внезапно тяжело занемог и скончался. В горе Клеопатра поколебалась в вере и оскорбилась на Уара. Но мученик Уар вместе с ее сыном явился ей в видении и удостоверил, что сын ее служит у престола Божия и что ее род, находившийся в идолопоклонстве, прощен. (Благодать Уара)

При совершении канона называть имя усопшего не требуется. Святой мученик Уар, как и все прославленные Богом святые, имеет духовный дар от Господа знать все наши мысли и желания, а поэтому он знает, за чьи души мы совершаем молитву.

Если молитва наша будет усердной, то святой подвижник Божий — мученик Уар будет ходатайствовать в своих молитвах перед Отцом Небесным о ниспослании милости Господней  на души этих умерших и облегчении их участи. (БЛАГОДАТЬ СВЯТОГО МУЧЕНИКА УАРА)

[su_spoiler title=»Канон мученику Уару» style=»fancy» icon=»arrow»]

Тропарь. Глас I.

Мученик Твой Господи Уар, во страдании своем венец прият нетленный от Тебе Бога нашего. Имея бо крепость Твою непобедимую мучащих упраздни, и сокруши бесом немощная шатания. Того молитвами Христе Боже спаси душа наша.

Другии тропарь. Глас 4.

Воинством святых страстотерпец страдавших законне, зря онех, показал еси мужески крепость свою и устремився на страсть волею. И умрети вожделе за Христа, иже приял еси почесть победы Твоего страдания Уаре моли спастися душам нашим.

Слава и ныне. Богородичен.

Иже от века утаённое и ангелом несведомое таинство. Тобою Богородице земным явися Бог, в неразместне снятии воплощаем. И крест волею нас ради восприим. Имже воскресив первозданнаго, и спасе от смерти душа наша.

Глас 8. Песнь 1. Ирмос.

Вооружёна фараона погрузй, чюдотворяи древле, Моисейскии жёзл крестообразно прорази, и раздели море. Израиля же бежаща пеша ходяща спасе, песнь Богови возсылающа.

Запев. Святыи мучениче Уаре, молй Бога о нас (поклон).

Умолен буди Господи святым Уаром, и облецыся в милость и щедроты, они бо свет нам и веселие, и велелепота Твоя Владыко. Сия и до ада да излиются Человеколюбие, и ущедрят иже от нас приносимыя богатным к Нему милосердием.

Запев. Мучениче Христов великии, озлобленных и безпомощных бедами умилися, воспомяни седящих во мраце тмы непросветимыя, и не остави припадая к щедрому Господу.

Дондеже утешит я богатным милосердием Си.

Слава. О роде Клеопатры дивныя умолити возмогл еси славный страстотерпче, убо и днесь возмогая возможеши свободити от муки иже от нас воспоминаемыя, аще прилежно о них ко Господу помолишися. Тебе ради утешит их Владыка богатным Си милосердием.

И ныне. Богородичен. Безпомощным Благия Помощнице, призри от славы Своей Владычице, во мрачностех адовых, и виждь беда умиленных пред Тобою нами воспоминаемых, и не престай умоляя Своего Сына щедрого Господа и Владыку. Дондеже ущедрит я богатным Си милосердием.

Катавасия. Избави от бед рабы своя святыи мучениче Уаре, яко вси по Бозе к тебе прибегаем, ты бо молиши о нас Христа Бога нашего (поклон).

Господи помилуй (трижды с поклонами).

Песнь 3. Ирмос.

Утвержеи небеса в начатце разумом, и землю на водах основавыи, на камени мя Христе церковнем утверди. Яко несть свята паче Тебе Человеколюбче.

Запев. Лик святых сил небесных подвигни с собою на молитву мучениче, и сотвори дело велико и пречюдно и честно, паче же радость не имущим утешения, ни уповающим горьким родителем, и яже с ними воспоминаемым, еже даровати им от Господа прощение и велию милость.

Запев. Изрядный страстотерпче и Христу любимыи, увеждь, коль желательна свобода мучимым и отрада. Сйце убо наша сродники и иже с ними неверия ради вечныя муки притяжавшия, меры не обрящют свойм радостем, аще испросиши сим от Господа прощение и велию милость.

Слава, Уаре добропобедныи страдальче, милостив буди и к нашим молением, зря утруждённых несказанную нужду, и сам от жалости понужден неотступно моляся к Человеколюбцу Владыце, да подаст им прощение и велию милость.

Иныне. Богородичен. Всемирная Надежда, богоприятное Селение, наше к Богу примирение, Марие Владычице, приими прошение настоящаго предстояния, моляся к Сыну Своему и всяческих Господу, да подаст безнадёжным прощение и велию милость.

Катавасия Господи помилуй (трижды с поклонами).

Седален. Глас 4.

Аще молишися за весь мир мучениче, не преставши прося всем милости, всяким сущим всеобразно преступившим, и люто Владыце досадившим, и выну досаждающим. Иже мертвыми делы себе доконца уморившим. И ничтоже от мертвых унших. Яко во зло успевающим, такожде страстотерпче предстали и о наших умерших сродниках. Яко возможная не отступи моляся и милующему всех Господу, да простит и помилует иже во тме седящия, люте зело огорченныя.

Другии седален. Глас 3.

Радости вечныя насельниче и небесному покою тезоимените Уаре великии, дерзая да дерзнеши воспоминаемый пред Господем, умиленныя наши прародители. Аще бо и не во гробех оных молим тя, усердным же прошением, в жалости еже о сих совокупляем. Тем же припади и помолися, не отринет их Владыка предстояти от безмерныя твоей милости. Послет преогорченным избавление и велию милость.

Слава и ныне. Богородичен.

Пресвятая Госпоже от небесных сил воспеваемая, выну возвеличимая, Мати Царя всяческих. Где убо и когда хощет умножитися Твоя слава и величество; не тогда ли, егда грешныя заступавши, и весь мир молитвами Своими покрывавши. Темже умножи Владычице велелепоту Твоего превосхождения: избави теплыми Ти молитвами от лютых мук наши сродники, и яже с ними воспоминаемый нами. Подаждь оным избавление, и велию милость.

Песнь 4. Ирмос.

Ты ми Христе Господь, Ты же и сила ми, Ты ми Бог, Ты ми радование: не оставль недра Отча, но милостию Си нашу нищету посети. Тем с пророком Аввакумом зову, силе Твоей слава Человеколюбие.

Запев. Вельма убо страстотерпче всех любиши верою к тебе притекающих, тем же и любим быти от молящих тя поспешися, чтоже ино с желанием славити тя сотворит, в прочем ни ли просимыя милости умиленным и всякия отрады лишенным вечным узником впрочем. О доблии, не оскудей, о сих моляся.

Запев. Зима люта и спасения безплодие облежит в нечестии умершия, и плач без отрады, зде убо во чтении суть иже от нас воспоминаемый. Ты же страстотерпче соединитися к роду Клеопатры дивныя моля не оскудей о сих моляся.

Слава. Адова мрачная темница во веки да не обымет прародители наша, и вся иже воспоминаемыя с ними в нашем разуме, тебе дивному страдальцу, силу неверия и греховную немощь низложивша, и прочее и сих иже Клеопатрины прости, не оскудей доблии мучениче моляся.

И ныне. Богородичен. Тобою Пречистая познахом славити всех Содетеля, и от Тебе Плотоносца не прелесна и Спаса величати навыкохом. И Тя Богородицу хвалим, и Тебе покланяемся (поклон) и молим: помилуй в неверствии умершия наша сродники. Иже избавити сих, не оскудей к сыну Си моляся.

Катавасия. Господи помилуй (3 раза)

Песнь 5. Ирмос.

Вскую мя отрину от лица Твоего Свете не заходяи, покрыла мя есть чужая тма окаяннаго, но обратив мя и к свету заповедей Ти, пути моя направи молютися.

Запев. Всяко дарование мученице, и всяка милость от Всемилостиваго Господа изливается. Аще и предивны суть, слагаемы прощению сему в поганстве умерших Величество преизящно сему оставляет. Тем же днесь сотворити потщися Владыку мучениче умолити.

Запев. Не отвратися Господи от нашего умиления, ниже помяни множество грехов наших. Паче же помяни древния Своя милости, и ради щедрот Твоих, и ради Уара добляго страдальца. Не оскудей в богатстве безмернаго Ти милосердия. Но излей милость и прощение от нас воспоминаемым.

Слава. Есть убо мучениче. и достизает человеколюбия Владычне, и сущим в море далече, темже предстани и днесь, и припадая умоли Его, еже помиловати умершия сродники, и всем иже с ними воспомянутым даровати прощение и велию милость.

И ныне. Богородичен. Предстани Владычице нашему изнеможению, буди в нуждах Помошнице нам всюду и присно. Ты бо еси християном надежда и упование. Тем же не отрини наша прошения, но сотвори совершена и исполнена несказанною Ти благодатию милость.

Катавасия Господ помилуй (3 раза)

Песнь 6. Ирмос.

Очисти мя Спасе, многа бо беззакония моя, и из глубины зол возведи мя, молюся, к Тебе бо возвах и услыша мя, Боже спасения моего.

Запев. Шатание вражие да не возрадуется, в корысть получивше себе, неверия ради прародителей и сродников, Ты же умоляй Господа, еже простит и и нами воспоминаемых. И от вечных мук избави.

Запев. Начало нашему подвигу Клеопатрина рода прощение, отсюду убо виновное восприяхом возставити тя на молитву о еже с нами поминаемых. Не презри мучениче, и не отрни  грешных предстояния. Потщися испросити у Владыки Христа оным от горьких мук избавление.

Слава. Иже неверия ради срете конец зол и чаяние благих весьма погибе, прогневания Божия. Ты же страстотерпче дерзновение прием, радость отпущения вместо страшнаго томления от Небеснаго Царя испроси и извед от горести соблюди во Владычней милости.

И ныне. Богородичен. Которая Владычице злоба превозмогательна явится Твоим Матерним молитвам; Воистину убо аще предстанеши и днесь моля за просимыя Ти от нас. Припадая убо весьма сотвориши оным радостное прощение и избавление, и велию милость.

Катавасия Господ помилуй (3 раза)

Кондак. Глас 4.

Христу последуя мученице Уаре, Того испйв чашу и венцем мучения увязеся со ангелы ликовствуя, моли непрестанно за душа наша.

Икос. Воспомяни наша глаголы светлыи жителю небесный, Христов славныи мучениче Уаре, вечному покою тезоименитыи и великими ти страдании непроходимое и светлое покоище приобретыи. От непроходимыи темницы и томления непрестанного и нужды, потщися богоприятными ти молитвами избавити рабы умиленныя, за них же молим тя предстояще, во усердии взывающе: исполни наша прошения святе, и Христи Бога моли непрестанно за душа наша.

Песнь 7. Ирмос.

Божия схождения огнь устыдеся в Вавилоне древле. Сего ради отроцы в пещи радованною ногою, яко во свете ликоваху поюще, благословен Бог Отец наших.

Запев. Яко солнце Господи всем равно просвещавши, и дождь независтно изливаеши, и прогневавшим Тя непрестанно даруеши, и ныне послушай Уара Твоего страдальца, и пролей милость доконца отчюжденным сродником нашим, и яже онех неверных Человеколюбце.

Запев. Ныне яко же и прежде щедр буди Господи, и умолен буди Владыко, якоже о Клеопатре содея, сице и о нас Милостиве сотвори, и посли Своя щедроты и милосердие ко иже нами воспоминаемым. Источник бо еси милости неисчерпаемый.

Слава. Аще пророк возрадуяся поет милости Твоя Господи, вовеки убо неоскудевша в щедротах верует, яко милосердия Ти предстоянием излияти за просящих Тя уповаем. Исполни убо ради мученика Си, о Владыко наш.

И ныне. Гору Тя сказует Премудрыи во пророцех. Мы же Тому и еже от Тебе каменю Богорождения, изыти без примешения мужеска, иже наше спасение из глубин адовых возведение получихом Владычице, возведи и днесь от ада воспоминаемыи нами, да Тя Всемилостивую непрестанно величаем.

Катавасия Господ помилуй (3 раза)

Песнь 8. Ирмос.

Мусикийским органом согласящым, и людем без числа кланяющимся, телу сушу на молебнем, трие отроцы песнославяху, Господа пойте и превозносйте Его во веки.

Запев. Дары да будут словеса древняя Твоя Господи, сказуюшия. И нашу надежду воздвижущия, яко послушал еси святыя Твоя Господи. Еже помиловати неверный умершия, они же днесь совостают на молитву Ти, да прощени их ради ущедриши инославно умершия, ведением и неведением Тебе Владыко досадившия.

Запев. Агньче Божии Пречистою Ти кровию нас искупивыи, Феклину и блаженнаго Григория молитву услышал еси. Мефодия со многими и Макария прием прошения, и отраду и избавление подав умершим, и Златоустаго о сих молитися написати воздвигнув, приими убо Владыко с ними и славнаго Уара, молитвами их воспоминаемый от нас прости и помйлуй.

Слава. Радость испроси мучениче, возвеселимся аще обрящем твоими молитвами избавление от вечных мук наша сродники. Всегда бо молитву твою услышит и прошение исполни. Ты же убо не оскудей и ныне о сих моляся, да тя присно прославляем.

И ныне. Богородичен. Пренепорочная Владычице, обилуй множеством милосердия щедрот, дивная и безневестная Мати Царева, нам бо милости изливающу, где сию обрящем, йще не к Тебе поспешим припадающе. Ты бо еси поток сладости нреизабилен нам породила еси благословенная.

Катавасия Господ помилуй (3 раза)

Песнь 9. Ирмос.

Удивися убо о сем Небо, и земли ужасошася концы, яко Бог явися человеком плотию. чрево же Твое бысть пространнее небес, тем Тя Богородице, ангел и человек чиноначалия величаем.

Запев (с поклоном). О Бозе возможеши Уаре славный, богоприятными ти молитвами, восприяти и излияти милости, иже доконца оным отчюждеиным. Един бо щедр и милости Родитель, вся ему возможна яко Владыце. К Нему же неотступно страдальче молися простити и помиловати иже от нас воспоминаемыя.

Запев. Дело соверши предивно мучениче. И славе твоей прикладно, еже от Господа прощение, и праведнаго Его гнева применения испросити, огорченным темнаго ради зловерия, нашим прародителям. И в горести и во ожидании лютейших сущих, в безстрашное избавление идеже весть Владыка огорченный введет.

Слава. И кое убо чудо явится сего древнейши, и кая слава знаменитейше, которое милосердие таковаго есть болыши, аще ты мучениче соскорбев си умолити милостиваго Господа, отпустили грех нечестия иже от нас поминаемым, и лютаго томления оных избавити.

И ныне. Богородичен. Владычице милостивая и человеколюбивая и незлопомнивая, приими жалость нашего прошения, и ходатайствуй неотступно к милостивому Ти Сыну и Владыце, еже помиловати и простити всех, во инославии умерших сродников наших, яже с ними поминаемым отпущение, и место сим милости, неотъемлемо подати во веки.

Катавасия Господ помилуй (3 раза)

 

[/su_spoiler]

Наш канал Яндекс.Дэен

Понравилась статья ОЦЕНИ!!!
( Пока оценок нет )
Расскажите о ней друзьям!!!
ПОНОМАРЬ